Gulášová polévka s párkem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Gulášová polévka s párky je vydatné a chutné jídlo, které skvěle zahřeje a zasytí. Je ideální na chladnější dny, kdy máte chuť na něco teplého a poctivého. Kombinace voňavého gulášového koření, opečených párků a brambor vytváří polévku, která je jednoduchá na přípravu a přitom plná chuti. Díky sádlu a cibuli získává základ polévky správně intenzivní chuť, kterou doladí špetka majoránky a zeleninový bujón.

Ingredience

  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 6 nožiček párků
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 0,5 sáčku gulášového koření
  • 6 větších brambor
  • 1 Bohatý bujon Knorr zeleninový
  • sůl (dle chuti)
  • majoránka

Příprava

V hrnci rozehřejte sádlo a přidejte najemno nakrájenou cibuli, kterou osmažte dozlatova.

Přidejte na kolečka nakrájené párky a krátce je opečte, aby se zatáhly a získaly chuť.

Poté zaprašte moukou, krátce orestujte a přisypte gulášové koření. Dobře promíchejte a zalijte asi 1,2 litru vody, ve které rozpustíme zeleninový bujon.

Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kostky a přidejte do polévky. Vařte přibližně 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.

Gulášovou polévku s párky osolte podle chuti a dochuťte majoránkou, kterou můžete přidat až ke konci varu, aby nezhořkla.

Polévku podávejte horkou, ideálně s čerstvým chlebem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept