Hermelínová pomazánka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 10 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Hermelínová pomazánka je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu, pohoštění pro návštěvu nebo originální předkrm. Spojení jemného sýra, vajíčka, salámu a koření vytváří lahodnou a krémovou pochoutku, která se výborně hodí k čerstvému pečivu nebo topinkám. Připravíte ji za pár minut a určitě potěší každého milovníka sýrových pomazánek.

Ingredience

  • 200 g sýra Hermelín
  • 150 g Hellman's majonézy
  • 50 g měkkého salámu
  • 50 g bílého jogurtu
  • 20 g cibule
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Příprava

Hermelín vyjměte z obalu a nakrájejte na menší kousky. Tvrdší kůrku můžete odstranit, ale není to nutné – dodá pomazánce výraznější chuť.

Salám nakrájejte na drobné kostičky nebo tenké nudličky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.

Vejce uvařte natvrdo (cca 8–10 minut), poté zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

V míse smíchejte nakrájený hermelín, majonézu, jogurt a hořčici. Pomocí vidličky dobře promíchejte – hermelín se částečně rozpadne a směs se spojí. Pokud chcete jemnější konzistenci, můžete hermelínovou pomazánku krátce rozmixovat tyčovým mixérem.

Přidejte nakrájený salám, cibuli a vejce. Lehce promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně rozložily.

Dochutťe čerstvě mletým pepřem a dle potřeby i solí (opatrně, hermelín a salám jsou slané).

Hotovou hermelínovou pomazánku uložte alespoň na 30 minut do lednice, aby se chutě krásně propojily.

Tip na závěr : Podávejte s čerstvým pečivem, topinkami nebo zeleninovými hranolky. Skvěle chutná i jako náplň do sendvičů. Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept