Příprava
Hermelín vyjměte z obalu a nakrájejte na menší kousky. Tvrdší kůrku můžete odstranit, ale není to nutné – dodá pomazánce výraznější chuť.
Salám nakrájejte na drobné kostičky nebo tenké nudličky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.
Vejce uvařte natvrdo (cca 8–10 minut), poté zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
V míse smíchejte nakrájený hermelín, majonézu, jogurt a hořčici. Pomocí vidličky dobře promíchejte – hermelín se částečně rozpadne a směs se spojí. Pokud chcete jemnější konzistenci, můžete hermelínovou pomazánku krátce rozmixovat tyčovým mixérem.
Přidejte nakrájený salám, cibuli a vejce. Lehce promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně rozložily.
Dochutťe čerstvě mletým pepřem a dle potřeby i solí (opatrně, hermelín a salám jsou slané).
Hotovou hermelínovou pomazánku uložte alespoň na 30 minut do lednice, aby se chutě krásně propojily.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář