Holandský řízek s vařenými bramborami

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Holandský řízek je navzdory jménu ryze česká klasika, která nechybí v žádné dobré české hospodě. Připravte si ho doma spolu s bramborami a pochutná si celá rodina.

Ingredience

  • 300 g vepřového mletého masa (ideálně mix 1:1 bůček a plec)
  • 50 ml mléka
  • 250 g másla
  • 40 g strouhanky
  • 2 vejce
  • Citronová kůra
  • 100 g goudy
  • Hladká mouka
  • Muškátový oříšek
  • 300 g brambor

Příprava

Maso smícháme s mlékem, jedním vejcem, goudou, muškátovým oříškem, citronovou kúrou, solí a pepřem. Ze směsi vytvoříme dvě placky.

Obalíme je v trojobalu a smažíme ve vysoké vrstvě oleje. Po vyjmutí dáme na ubrousek a položíme na každý řízek plátek másla.

Podáváme s vařenými bramborami a můžeme přidat například majonézu Hellmanns.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept