Houbová omáčka bez mouky

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vyzkoušejte tento univerzální recept na houbovou omáčku z jakýchkoliv jedlých hub se smetanou a bez mouky.

Ingredience

  • 1 cibule
  • olivový olej / máslo
  • 300 g očištěných jedlých hub
  • 250 ml tučné smetany
  • sůl
  • mletý kmín
  • čerstvá petrželka

Příprava

Opečte do sklovata najemno nakrájenou cibuli na olivovém oleji nebo lžíci másla.

Přidejte nakrájené houby, osolte, okořeňtě mletým kmínem a přiklopte pokličkou. Duste ve vlastní šťávě cca 20 min.

Poté odklopte pokličku a houby nechejte odkryté do vyvaření vody. Když se houby začnou opékat přidejte smetanu a chvíli povařte.

Půlku omáčky rozmixujte, a tím zahustíte bez přidáním mouky. Nakonec přidejte nasekanou čerstvou petrželku a dosolte dle potřeby.

Tip na závěr : Zkuste do omáčky zamíchat uvařené kroupy, nebo bulgur. Omáčka je také výborná s knedlíkem či těstovinou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept