Houbová omáčka z hlívy ústřičné

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Máte chuť na houbovou omáčku, ale zrovna není houbová sezóna a vy nemáte ani namraženo ani nasušeno? Nevadí – máme recept na omáčku z hlívy ústřičné. Hlíva obsahuje spoustu vitamínů B (B1, B2, B5, B6, B7, B9), vitamín C a také kyselinu listovou. Je to tedy taková superpotravina, kterou stojí za to si občas dopřát.

Ingredience

  • 400 g hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • Máslo
  • Smetana 12%
  • Knorr hotová tmavá jíška
  • Sůl
  • Pepř černý mletý z Vietnamu

Příprava

Na másle zesklovatíme cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme hlívu na kostičky. Krátce ji orestujeme a podlijeme vodou. Necháme cca 20 minut dusit, kontrolujeme množství vody, aby se nevyvařila.

Osolíme, opepříme a zasypeme tmavou jíškou.

Stáhneme plamen na minimum a zalijeme kelímkem smetany. Necháme probublat.

Popřípadě dohustíme jíškou do požadované konzistence omáčky.

Houbovku z hlívy ústřičné podáváme s kynutým případně hrníčkovým knedlíkem.

Tip na závěr : K omáčce je výborný karlovarský knedlík. Hlívu vybírejte co nejčerstvější, ideálně zabalenou jinak než v plastovém obalu. Pokud nemáte jinou možnost než koupit balenou hlívu ze supermarketu, vybírejte co nejčerstvější houby bez zapařeného pytlíku.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept