Houbová polévka se smetanou a tymiánem

Autor: janickazlesicka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tato výborná houbová polévka je rychlá, zdravá a zahřeje.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžička tymiánu nejlépe čerstvý
  • 1 menší lžička kmínu
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 150 g žampionů
  • 1 mrkev
  • 2 brambory
  • 1 kostky zeleninového bujónu nemusí být stačí vývar ze zeleniny
  • 1 lžička himálajské soli
  • 4-5 lžic jemných ovesných vloček
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • rostlinná smetana nebo kokosové mléko dle potřeby

Příprava

Najemno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji do růžova, přidáme nasekaný česnek, tymián, kmín a chvíli orestujeme.

Vlijeme 1,4 l vody, vsypeme na nudličky nakrájenou hlívu se žampiony a mrkev a brambory nakrájené na kostičky. Přidáme bujón, osolíme a přivedeme k varu.

Vaříme asi 20 minut, přidáme vločky, lahůdkové droždí a opět chvíli povaříme. Necháme pod pokličkou dojít a nakonec zjemníme trochou smetany.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept