Houbová smaženice s vejci

Autor: Gréta Líná HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Byli jste se projít a našli jen jednu, dvě houby? Tak to je ideální na houbovou smaženici s vejci! Ta je skvělá k snídani, ale třeba i k obědu. Hlavně prosím dbejte, abyste opravdu vařili jedině z jedlých hub. :)

Ingredience

  • 1 cibule
  • Kousek másla (popř. sádla nebo pokrájeného špeku)
  • 1-2 houby
  • 4 vejce
  • Sůl, Knorr mletý pepř z Vietnamu na dochucení, Knorr kmín mletý
  • Chléb k podávání

Příprava

V pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozehřejeme máslo či sádlo (špek) a osmažíme na něm doměkka cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme houby a krátce orestujeme (asi tři minuty).

Do směsi vyklepneme celá vejce, posolíme a opepříme. Žloutky necháme zatím v celku, bílky necháme zbělat, a když se zpevní, začneme vařečkou oddělovat kousky bílků a pomalu míchat. Postupně vařečkou rozbíjíme žloutky, které smícháme s bílky a odstavíme z ohně. Tak dosáhneme toho, že smaženice s vejci bude hezky barevná, s oddělenými bílky i žloutky a také nebude suchá.

Houbovou smaženici s vejci podáváme s topinkami nebo čerstvým chlebem.

Tip na závěr : Použít se dají i zmražené či sušené houby.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept