Houbové placičky s dipem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborné i jako pohoštění pro hosty

Ingredience

  • 500 g hub (žampiony, maitake,..) (F50F)
  • 3 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 50 g strouhanky
  • 2 lžíce Knorr koření Rajčata s česnekem
  • Lžička soli
  • Pepř
  • 250 g jogurtu
  • Citronová šťáva
  • Řeřicha 50g (F50F)

Příprava

Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme najemno. Na lžíci oleje osmahneme česnek, cibulku i houby, dokud se z pánve neodpaří všechna tekutina.

Houbovou směs přendáme do mísy a smícháme s vajíčkem, strouhankou a kořením. Vytvoříme z ní 12 kuliček.

Na oleji osmažíme kuličky dozlatova – trvá to asi 5 minut na každé straně.

Podáváme s dipem z jogurtu, citronové šťávy, soli a pepře. Na závěr dip posypeme řeřichou.

Tip na závěr : Servírujeme se salátkem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept