Příprava
Kroupy důkladně propláchněte a namočte na několik hodin (nejlépe přes noc), poté vodu slijte.
Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte máslo a restujte na něm najemno nasekanou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidejte prolisovaný česnek a krátce ho orestujte, aby uvolnil svou vůni.
Přidejte čerstvé lesní houby nakrájené na plátky. Pokud používáte sušené houby, nejprve je namočte do horké vody a tuto vodu si uchovejte pro další použití. Houby restujte, dokud nepustí vodu a ta se téměř úplně neodpaří.
Vmíchejte kroupy, aby se obalily chutí hub a tuku. Zalijte je horkou vodou nebo vodou z namáčení hub tak, aby byly ponořené, a přidejte zeleninový bujón.
Povařte směs na mírném ohni, dokud kroupy nezměknou nevstřebají veškerou tekutinu (cca 30 minut).Přidejte majoránku, osolte a opepřete dle chuti.
Houbového Kubu podávejte horkého, posypaného čerstvou nasekanou petrželí. Skvěle chutná se zakysanou smetanou nebo s kyselou okurkou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář