Kroupová rychlá pánev ála houbový Kuba

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kroupový Kuba je jednoduché a přitom výživné a chutné jídlo. Je škoda, že zmizel z jídelníčku mnohých z nás, protože je to vážně lahůdka. Obzvláště pro milovníky hub!

Ingredience

  • 200 g ječných krup, propláchnutých
  • 500 g směsi čerstvých lesních hub, nakrájených na na plátky (nebo 50g sušených hub)
  • 1 střední cibule, nasekaná najemno
  • 2 stroužky česneku, rozmělněné
  • 1 lžíce másla
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 lžíce majoránky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petržel a zakysaná smetana na ozdobu

Příprava

Kroupy propláchněte a namočte na několik hodin (nejlépe přes noc), poté vodu slijte.

Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte cibuli a česnek do zlatova.

Přidejte na plátky nakrájené houby a opékejte, dokud nepustí vodu a nezměknou.

Přidejte kroupy, zalijte vodou a přidejte zeleninový Knorr Bohatý bujón.

Povařte směs na mírném ohni, dokud kroupy nezměknou nevstřebají veškerou tekutinu (cca 30 minut).

Přidejte majoránku, osolte a opepřete dle chuti. Podávejte s čerstvou petrželí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept