Hovězí guláš

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasický recept na hovězí guláš. Jde o jednoduchý recept, který sice zabere trochu víc času, ale zato je skoro bez práce. Zasmahnete cibuli a maso a zbytek za vás udělá plotna.

Ingredience

  • 500 g hovězí kližky
  • 500 g cibule
  • sádlo
  • mletý kmín
  • sladká paprika
  • sůl
  • Brambora nebo hladká mouka na zahuštění

Příprava

Nakrájejte cibuly nadrobno a osmažte dozlatova na sádle.

Přidejte nakrájené maso na kostky a nechejte maso zatáhnout.

Osolte a přidejte koření dle chuti (cca 1 lžíce mletého kmínu a 1 lžíce sladké papriky).

Podlejte vodou a vařte do změknutí masa na nízky plamen. Klidně 2 hodiny. V průběhu kontrolujte a přilévejte vodu, aby se maso nepřipálilo.

Nakonec dosolte a zahustěte nastrouhanou bramborou, nebo hladkou moukou rozšlehanou v trošce vody.

Tip na závěr : Nejlépe guláš chutná druhý den po uvaření.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept