Příprava
Hovězí maso si nakrájíme na menší kousky, ty naklepeme, opepříme, osolíme a štědře potřeme hořčicí.
Mezitím si na oleji opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. Po chvilce k ní přihodíme maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Pozor, ať nespálíme maso ani cibuli.
Zalijeme asi třičtvrtě litrem vody a maso dusíme do změknutí. To může být hodina nebo i dvě, záleží na typu masa, velikosti kousků a jejich tloušťky.
Maso vyjmeme. Omáčku zjemníme smetanou, osolíme a opepříme. Můžeme ji i rozmixovat tyčovým mixérem.
Pokud se nám zdá málo hustá, můžeme ji zahustit troškou mouky rozmíchané ve vodě či mléce. V tom případě omáčku ještě chvilku provaříme. Lze použít i hotovou jíšku, doporučuji Knorr. Podáváme.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář