Hovězí maso na hořčici

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 120 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Hovězí maso na hořčici je příjemně pikantní a přitom jemné. Použijte roštěnou, případně i jiné, prorostlejší maso jako například přední krk v tomto receptu.

Ingredience

  • 800 g hovězího masa (krku nebo roštěné)
  • 1 cibule
  • Olej
  • Plnotučná hořčice
  • 100 ml smetany

Příprava

Hovězí maso si nakrájíme na menší kousky, ty naklepeme, opepříme, osolíme a štědře potřeme hořčicí.

Mezitím si na oleji opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. Po chvilce k ní přihodíme maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Pozor, ať nespálíme maso ani cibuli.

Zalijeme asi třičtvrtě litrem vody a maso dusíme do změknutí. To může být hodina nebo i dvě, záleží na typu masa, velikosti kousků a jejich tloušťky.

Maso vyjmeme. Omáčku zjemníme smetanou, osolíme a opepříme. Můžeme ji i rozmixovat tyčovým mixérem.

Pokud se nám zdá málo hustá, můžeme ji zahustit troškou mouky rozmíchané ve vodě či mléce. V tom případě omáčku ještě chvilku provaříme. Lze použít i hotovou jíšku, doporučuji Knorr. Podáváme.

Tip na závěr : Hovězí na hořčici chutná skvěle s bramborovou kaší. Ani s kendlíkem nešlápnete vedle.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept