Hovězí na balzamiku

Autor: Jana.bazinova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Hovězí zadní, balsamikový ocet, cibule, česnek a koření – a výsledkem je tento úžasný recept, hovězí na balzamiku. Tuto pečeni servírujte jako slavnostnější oběd nebo večeři a uvidíte, že se po ní hned zapráší.

Ingredience

  • 1,8 kg Hovězího zadního
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Bobkový list, pepř, 1/2 lžičky rozmarýnu
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 125 ml balzamikového octa
  • 2 lžíce protlaku
  • Po lžíci: dijonská hořčice, med, worchestrové omáčky
  • 40g hladké mouky

Příprava

Troubu předehřejte na 160°C. Maso posypte 1/2 lžičkou soli a 1/4 lžičkou pepře a vmasírujte. (Pokud nemá maso pěkný tvar, svažte ho do válečku.) V litinovém kastrolu vhodném i do trouby ho opečte na 1 lžíci oleje ze všech stran, aby se zatáhlo. Vyjměte ho a odložte.

Do uvolněného kastrolu dejte zbylou lžíci oleje a opékejte na něm bobkový list a cibuli i česnek dosklovita. Zalijte vývarem, octem, rajčatovou pastou, hořčicí, medem, worcesterem a přiveďte k varu. Vraťte maso, přisypte rozmarýn, přiklopte a vložte do trouby. Pečte zhruba 4 hodiny, až se maso bude téměř rozpadat (podle potřeby podlijte dalším vývarem).

Maso vyjměte, položte na prkénko a uchovejte horké zabalené v alobalu, případně sejměte provázek, pokud jste je na začátku svázali.

Ze šťávy odstraňte bobkový list a seberte tuk. Důkladně prošlehejte mouku se 60ml vody a vmíchejte do šťávy. Vařte 15 minut do zhoustnutí, případně dochuťte. Vmíchejte petrželku. Podávejte s plátky masa, bramborovou kaší a hráškem prohřátým na másle.

Tip na závěr : https://www.apetitonline.cz/recept/pomalu-pecene-hovezi-na-balzamiku

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept