Hovězí na houbách s rýží

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Šťavnaté plátky hovězího masa dušené na cibulce a houbách tvoří klasiku české kuchyně. S pomocí Knorr bohatého bujónu získá omáčka plnou chuť, která výborně ladí s jemně lepkavou rýží. Hovězí na houbách s rýží je ideální volbou pro vydatný rodinný oběd i víkendové vaření.

Ingredience

  • 600 g hovězí kýty nebo zadního masa
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g čerstvých nebo mražených hub (žampiony, hříbky, lišky...)
  • 1 Knorr bohatý hovězí bujón
  • 500 ml vody
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička tymiánu

Příprava

Hovězí maso nakrájejte na plátky nebo kostky, osolte a opepřete.

V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte maso a opečte ze všech stran.

Vmíchejte prolisovaný česnek a houby. Vše krátce orestujte, zaprašte moukou a promíchejte.

Rozpusťte Knorr bujón v 500 ml horké vody a zalijte směs.

Přidejte bobkový list, tymián a pod poklicí duste na mírném plameni cca 60 minut, dokud není maso měkké.

Podle potřeby podlijte vodou nebo na závěr omáčku zredukujte na požadovanou hustotu.

Hovězí na houbách s rýží servírujte horké, případně dozdobte čerstvou petrželkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept