Hovězí rendang

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
6 Počet porcí
Pálí hodně Pikantnost

Neotřelý způsob přípravy hovězího v indonézském stylu. Ochutnejte něco nového, určitě nebudete zklamaní.

Ingredience

  • 1 kg hovězího masa
  • 3 šalotky
  • 3-4 chilli papričky
  • 5 stroužků česneku
  • 3 hřebíčky Knorr z Indonésie
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • 5 cm kus zázvoru
  • 2 cm kořene Galangal (volitelné)
  • 6 kafrových listů (volitelné)
  • 3 kusy citrónové trávy
  • 1 ks celé skořice
  • 600 ml kokosového mléka

Příprava

V mixéru rozmixujeme do hladka kořen galangalu, oloupaný zázvor, česnek, chilli, muškátový oříšek a šalotky s 1 sklenicí vody.

V hrnci s tlustým dnem orestujeme na troše oleje skořici a koření Knorr Hřebíček z Indonésie.

Až se koření rozvoní, přidáme rozmixovanou pastu a restujeme do chvíle, kdy suroviny začnou lehce karamelizovat.

V tu chvíli přidáme do hrnce maso nakrájené na kostičky, kokosové mléko, kafrové listy a citrónovou trávu překrojenou na půl. Vše dohromady vaříme přibližně 2 hodiny.

Omáčka musí být hustá a její barva se promění ze žluté do tmavě hnědé.

Servírujeme s rýží.

Tip na závěr : Místo hovězího masa můžeme použít také jehněčí či vepřové.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept