Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hovězí roštěná

Hodnocení uživatelů:
30 minut 120 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 700 gramů hovězí roštěná
  • 1 kus cibule
  • 1 kostka masox
  • 1-2 lžíce mouka
  • 1 lžíce drcené usušené houby

Příprava

  1. Nejprve si nakrájíme cibuli na jemno a zpěníme na oleji. Pak přidáme maso pokrájené na plátky a osmahneme z obou stran. Pak podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou dusit.
  2. Dusíme dokud není maso měkké, pokud je potřeba doléváme vodu. Když je maso měkké, přidáme kostku masoxu a přiijeme vodu. Mouku smícháme s vodou, nalijeme do omáčky a necháme provařit, aby omáčka zhoustla. Přidáme sušené nadrcené houby, promícháme. Pokud je potřeba dochutíme solí a pepřem.
Tip: Podáváme nejlépe s rýží, ale lze i s bramborem.
Tip: Hovězí maso může být tužší, proto pokud jde, je lepší připravit si maso už den dopředu a druhý den dovařit.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře