Příprava
Plátky hovězí roštěné jemně naklepejte. Z obou stran je důkladně osolte a čerstvě opepřete. Pro bohatší chuť a zjemnění masa potřite ho z jedné strany tenkou vrstvou plnotučné hořčice.
Na pánvi rozehřejte sádlo a plátky masa zprudka z obou stran opečte dozlatova. Tím maso zatáhnete, udrží si šťavnatost a získá krásnou barvu. Opečenou hovězí roštěnou vyjměte z pánve a odložte stranou.
Do výpeku na pánvi přidejte nadrobno nakrájené cibule a restujte je dozlatova. Důkladné a pomalé orestování cibule je zásadní pro hloubku chuti vaší klasické roštěné.
K orestované cibuli přisypte hladkou mouku a krátce ji zasmažte. Poté za stálého míchání přilejte horkou vodu a přidejte hovězí bujón, aby se omáčka krásně spojila a nevytvořily se hrudky. Omáčka by měla mít hladkou konzistenci.
Do připraveného omáčkového základu vložte zpět opečené plátky hovězí roštěné. Duste pod pokličkou na mírném ohni, dokud maso zcela nezměkne cca 1,5 hodiny.
Měkkou hovězí roštěnou vyjměte z omáčky. Omáčku ještě jednou provařte, případně dosolte a dopepřete. Pokud preferujete zcela hladkou omáčku, můžete ji propasírovat nebo rozmixovat.
Podávejte klasickou roštěnou s čerstvými plátky masa přelitými bohatou cibulovou omáčkou. Tradiční přílohou je rýže, houskový knedlík nebo vařené brambory. Přejeme dobrou chuť!
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář