Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Hraběnčiny řezy

Vyzkoušejte recept na oblíbené hraběnčiny řezy. Vláčné těsto s výbornou jablečnou náplní s rozinkami, ořechy pod bílkovou peřinkou.
Hodnocení uživatelů:
60 minut 30 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

Náplň

Příprava

  1. Z mouky, změklého tuku, cukru, žloutků a prášku do pečiva zpracujeme těsto. 1/3 těsta oddělíme a dáme ztuhnout do lednice nebo na chvilku do mrazáku. Zbylé těsto rozválíme a dáme na plech pokrytý pečícím papírem a poklademe strouhanými jablky.
  2. Posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami a nahrubo nasekanými ořechy.
  3. Poté si vyšleháme ze 4 bílků a 100 gramů cukru tuhý sníh a ten rozetřeme na řezy.
  4. Z lednice vyndáme ztuhlé těsto a na hrubém struhadle nastrouháme na sníh.
  5. Pečeme asi půl hodiny při 180 stupních až začne strouhané těsto červenat. Při pečení respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.
Tip: Vyzkoušejte i další skvělé recepty na domácí řezy a koláče.
Tip: Ještě vlažné řezy můžeme podávat se lžící zakysané smetany.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře