Hrachová kaše

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Podáváme s cibulkou, klobáskou nebo vajíčkem a kyselou okurkou.

Ingredience

  • 500g hrách loupaný
  • cibule
  • česnek
  • sůl, pepř, majoránka

Příprava

Hrách opláchneme několikrát vlažnou vodou a pak zalijeme studenou vodou. Necháme asi 3 hodiny máčet.

Hrách uvaříme v téže vodě na mírném ohni doměkka. Po uvaření přecedíme a rozmixujeme tyčovým mihérem.

Osolíme, opepříme, přidáme majoránku utřený česnek. Kaši promícháme. Pokud by se zdála moc hustá, můžeme naředit vývarem z hrachu.

Cibuli osmažíme na sádle a kaši jí omastíme.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept