Hrníčková bábovka Margot

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tyčinka Margot je oblíbená pro svou typicko kokosovo-čokoládovou chuť. Pokud ji máte táké rádi, určitě zkuste tuto bábovku. Oproti tradiční bábovce obsahuje recept navíc jen jednu tyčinku Margot – ta ale dává výsledné bábovce úplně jinou chuť. Uvidíte, že výbornou!

Ingredience

  • 1 tyčinka Margot
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2/3 hrnku moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • čokoláda na vaření
  • kokos na ozdobu

Příprava

Nastrouhanou Margotku smícháme s moukou a kypřícím práškem.

Ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem a s olejem a postupně přiléváme mléko.

Pak vlijeme do moučné směsi a důkladně promícháme.

Nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků.

Do vymaštěné a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme těsto. Pečeme při 180°C asi tak 50 minut.

Upečenou bábovku polijeme roztopenou čokoládou na vaření a posymeme kokosem.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept