Hruškové koláčky (hruškový koláč)

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Klasický recept na kynuté koláčky s hruškovými povidly.

Ingredience

  • 375 g polohrubé mouky
  • 75 g másla
  • 90 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 60 g cukr písek
  • 3/4 kostky droždí

Příprava

Z části mléka, lžíce cukru a drouždí nechejte vzejít kvásek. Ten umíchejte s moukou, rozpuštěným máslem, cukrem a žloutkem.

Těsto nechejte kynout v zakryté nádobě cca 1,5 –

2 hodiny.

Na vále uválejte válečkem placku cca 4 mm tlustou a vykrajujte koláčky libovolné velikosti. Středy koleček promáčkněte prsty, plňte hruškovými povidly a posypejte drobenkou.

Pečte cca 10 minut v rozehřáté troubě na 200 stupňů.

Ingredience Hrušková povidla

  • 500 g hrušek
  • 100 g cukru
  • lžička skořice
  • lžička mletého hřebíčku

Příprava Hrušková povidla

Hrušky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostky. V hrnci dusíme do rozpadnutí spolu s cukrem.

Hrušková povidla dochutíme skořicí a hřebíčkem.

Pokud jsou povidla řídká, zahustíme je do koláčků rozmixovanými piškoty, aby náplň nevytékala.

Ingredience Drobenka

  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g másla
  • 50 g cukr písek

Příprava Drobenka

Z uvedených ingrediencích vypracujte rukama drobenku.

Tip na závěr : Vyzkoušejte koláčky plnit i dalšími náplněmi: jablečné, švestkové, tvarohové nebo makové.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept