Indická dýňová polévka

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 4 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Milujete indickou kuchyni? Ochutnejte dýňovou polévku s indickým kořením a kokosovým mlékem.

Ingredience

  • 1 dýně Hokaido
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • 1 cibule
  • ořech másla
  • kuličky černého pepře
  • Knorr nové koření
  • bobkový list
  • ½ plechovky kokosového mléka
  • koření Garam masala 1 ČL
  • římský kmín na špičku lžičky
  • 1 ČL kurkumy
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • Knorr černý pepř mletý

Příprava

Dýni rozpůlíme, vydlabeme, nakrájíme na kostky a dáme do vroucí osolené vody společně s mrkví, petrželí a kouskem celeru. Přihodíme nové koření, černý pepř a bobkový list. Vaříme do změknutí zeleniny.

Ve vedlejším hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli nadrobno. Stháneme z plemene.

Zeleninu scedíme, vývar si necháme v nádobě. Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem.

Cibuli podlijeme trochou vývaru a postupně přidáváme pyré ze zeleniny. Doředíme vývarem do požadované konzistence. Necháme probublat.

Poté stáhneme plamen a přidáme do polévky indické koření a ½ plechovky kokosového mléka – tuhé části. Společně prohřejeme, již nenecháme přejít varem (mléko by se jinak vysráželo).

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept