Indické kuřecí kari

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 70 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Na kari je kouzelné to, že v zásadě vše naházíte do hrnce a pak už jen necháte plamen všechny chutě spojit a rozvonět. Báječný recept na večeři.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 20 g zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 600 g kuřecích stehen bez kostí a kůže
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička garam masaly
  • 2 citrony
  • 1 plechovka drcených rajčat (400 g)
  • 1 plechovka cizrny (400 g) (F50F)
  • 400 g batátů (F50F)
  • 15 g čerstvého koriandru
  • 1 vanička bohatého bujónu Knorr kuřecího
  • 1 lžička koriandru

Příprava

Cibuli rozpůlíme, zázvor a česnek nastrouháme najemno.

Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm kuřecí stehna, která jsme si nakrájeli na dvoucentimetrové kousky.

Ke kuřeti přidáme ostatní ingredience – veškeré koření, česnek, zázvor, rajčata z plechovky, scezenou cizrnu a batáty nakrájené na menší kostky. Do pánve nalijeme také 1,5 litru horké vody, ve které jsme si rozpustili bujón.

Vaříme hodinu na středním plameni. Osolíme, opepříme a podáváme s čerstvým koriandrem.

Tip na závěr : Kari můžeme podávat s rýží a bílým jogurtem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept