„Irský hrnec“ netradičně aneb stew s veganskými Chickened out Chunks kousky

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jasně, klasický vepřový guláš či segedínský guláš bez masa neuděláte. Ale s Chickened out Chunks kousky dokážete udělat stejně chutnou variaci i pro vegany!

Ingredience

  • 2 balení Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru
  • ½ pórku
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 100 ml červeného vína
  • 500 ml vody
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 větvičky tymiánu
  • 5 bobulí jalovce
  • 3 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • ½ lžičky pepře
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 lžíce mouky
  • Olej

Příprava

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Poté ji na oleji osmahneme dozlatova. Pak přidáme rajčatové pyré a víno a provaříme, dokud se alkohol neodpaří.

Do směsi přidáme hořčici, bylinky a koření a přikryté vaříme. Poté pokličku dáme stranou a omáčku necháme zredukovat na zhruba polovinu.

Chickened out Chunks kousky obalíme v mouce a osmahneme dozlatova. Poté přidáme do stew. Stew ještě deset minut provaříme a můžeme servírovat.

Tip na závěr : Podáváme s bramborovou kaší.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept