Italská čočková polévka

Autor: Future 50 Foods HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborná čočková polévka s italským twistem

Ingredience

  • 200 g mrkve
  • 1 malá cibule
  • 1 velká cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • 500 ml vody
  • 1 vanička Knorr organického bujónu hovězího
  • 300 g nakrájených rajčat
  • 1⁄2 lžičky sušeného oregana
  • 1⁄2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 plechovka hnědé čočky (400 g)
  • 100 g černé kapusty (F50F)
  • Sůl a pepř

Příprava

Mrkev, cibuli a cuketu nakrájíme na malé kousky.

Ve velkém hrnci vše opečeme na oleji a po chvíli přidáme prolisovaný česnek.

Ve vroucí vodě rozmícháme bujón, přidáme rajčata a bylinky.

Vaříme 10-15 minut a občas zamícháme.

Do vývaru přidáme orestovanou cuketu s mrkví, čočku a kapustu a vaříme dalších 8 minut.

Dochutíme solí a pepřem.

Tip na závěr : Polévku servírujeme zakápnutou citronem a posypanou štědrou porcí parmazánu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept