Příprava
Hlubší pánev rozehřejeme a dáme na ní rýži. Když je rýže zahřátá (až horká), přilijeme k ní víno a necháme odpařit.
Vývar (nebo bujon, který jsme si připravili rozmícháním bujonu ve vroucí vodě) v menším rendlíku zahřejeme. Přidáme naběračku až dvě do rizota – tak, aby byla rýže akorát ponořená. Ztlumíme a necháme probublávat.
Vždy, když se vývar vyvaří, přilijeme zase trochu. Vývar přidáváme vždy horký, takže si ho v rendlíku průběžně přihříváme. Rizoto mícháme minimálně.
V jiném rendlíku přivedeme k varu trochu vody a několik minut v ní povaříme hrášek. Pak ho s trochou másla rozmixujeme dohladka. Pro dokonalý výsledek pak pyré ještě propasírujeme, to ale není třeba. Část hrášku si necháme vcelku na ozdobu.
Když je rýže tak akorát na skus a v pánvi máme ještě trochu tekutiny, vypneme plotnu. Do rýže přimícháme máslo a hráškové pyré. Podáváme posypané sýrem a hráškem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář