Příprava
Nejprve dáme vařit červenou řepu. Necháme ji vcelku a vaříme cca 60 minut. Poté necháme vychladnout. Oloupeme ji, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na jemné pyré.
Cibuli si nakrájíme na jemno. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme cibuli. Necháme zesklovatět.
K cibuli přidáme rýži a necháme ji důkladně obalit v tuku. Poté zalejeme vínem a necháme ho odpoařit.
Přidáme trochu vývaru a necháme probublávat pod pokličkou, než se tekutina vsákne. Poté přilijeme další část. Takhle to opakujeme, dokud není rýže na skus.
Dbáme na to, aby nám v rizotu zůstalo dost tekutiny, aby nebylo suché. Podle potřeby dolijeme vývar. Nakonec vmícháme řepové pyré, tím získáme krásnou barvu.
Přisypeme parmazán nastrouhaný nahrubo, promícháme a necháme rozpustit, už nevaříme. Dosolíme a dopepříme dle chuti.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář