Italské rizoto s červenou řepou a parmazánem

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Krémové italské rizoto se dá dělat n spoustu způsobů. Důležité je použít vhodnou rýži (např. arborio) a postupně do ní přidávat vývar, ve kterém se vaří. Tento recept na rizoto s vařenou řepou je rychle hotový, skvěle chutná a na stole skvěle vypadá. A taky je to snadný způsob, jak do členů rodiny vpravit červenou řepu!

Ingredience

  • 250 g rýže na rizoto
  • 500 g červené řepy
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 2 zeleninové bujóny Knorr rozmíchané v 1 l vody
  • 200 g parmazánu

Příprava

Nejprve dáme vařit červenou řepu. Necháme ji vcelku a vaříme cca 60 minut. Poté necháme vychladnout. Oloupeme ji, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na jemné pyré.

Cibuli si nakrájíme na jemno. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme cibuli. Necháme zesklovatět.

K cibuli přidáme rýži a necháme ji důkladně obalit v tuku. Poté zalejeme vínem a necháme ho odpoařit.

Přidáme trochu vývaru a necháme probublávat pod pokličkou, než se tekutina vsákne. Poté přilijeme další část. Takhle to opakujeme, dokud není rýže na skus.

Dbáme na to, aby nám v rizotu zůstalo dost tekutiny, aby nebylo suché. Podle potřeby dolijeme vývar.

Nakonec vmícháme řepové pyré, tím získáme krásnou barvu.

Přisypeme parmazán nastrouhaný nahrubo, promícháme a necháme rozpustit, už nevaříme.

Dosolíme a dopepříme dle chuti.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept