Jablečný štrůdl s jogurotvým těstem

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
3 Počet porcí

Jablečný štrůdl je osvědčená klasika, ale zkoušeli jste jogurtové těsto? To posune váš recept ještě o stupínek výš.

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 200g zakysané smetany nebo tučného bílého jogurtu
  • 250g másla nebo Hery
  • špetka soli

Příprava

Máslo necháme povolit tak, aby se dalo prohníst rukou.

Smícháme mouku, máslo, zakysku a špetku soli.

Vše prohněteme rukama, aby nám vzniklo jednolité těsto. Rozdělíme ho na tři části.

Postupně vyválíme tři placky na válu podsypaným moukou.

S těstem se krásně pracuje, nelepí se.

Ingredience Náplň

  • 10 ks jablek
  • rozinky
  • kokos
  • vlašské ořechy
  • skořicový cukr (popř. vanilkový cukr a skořici)
  • piškoty pod jablka

Příprava Náplň

Jablka nastrouháme nahrubo.

Na placku těsta rozdrobíme 10 ks piškotů, na ty poskládáme dvě hrsti jablek.

Posypeme 1 balíčkem skořicového cukru, oříšky, kokosem, rozinkami, dle chuti a zavineme.

Záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Vršek štrúdlu propícháme vidličkou a dáme péct na 180°C cca 25 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept