Jablečný štrůdl z žitné mouky

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Recept na jablečný štrůdl z žitné mouky. Vyzkoušejte tento netradiční recept na klasickou podzimní pochoutku.

Ingredience

  • 200 g hladké žitné mouky
  • 50 g sádla
  • 1 vejce (plus jedno další na potření)
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • třtinový cukr
  • skořice
  • ořechy
  • jablka

Příprava

Na válu vypracujte hladké těsto z mouky, sádla, vejce a jogurtu. Těsto zabalte do folie a nechejte odpočinout v lednici cca 30 min.

Z těsta vyválejte tenkou placku. Pracujte opatrně, těsto z žitné mouky je hodně křehké. Na 3/4 rozložte nastrouhaná jablka, zasypejte cukrem podle vaší chuti, skořicí a řechy. Těsto opatrně zarolujte a zahněte okraje.

Závin přendejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte cca 30 minut v předem rozehřáté troubě na 180 stupňů.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept