Tento jáhlovo-zeleninový salát se perfektně hodí na cesty. Jednoduše ho nandejte do uzavíratelné sklenice, přibalte si lžíci a máte parádní a zdravý oběd nebo večeři. Jáhly obsahují spoustu minerálů a jsou prospěšné pro naše střeva. Zároveň jsou přirozeně bezlepkové, takže skvělé i pro všechny celiaky nebo ty, kteří se snaží lepku vyhýbat z jiného důvodu.
Ingredience
- 125 g jáhel (F50F)
- 1 vanička Knorr bohatého bujónu zeleninového
- 1 žlutá paprika
- 1-2 jarní cibulky
- 200 g okurky
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce majonézy (doporučujeme Hellmann's Originál)
- 1-2 lžíce octa
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř, sušená bazalka
- 100 g granátového jablka
- 1 lžička lněných semínek (F50F)
Příprava
V rendlíku přivedeme k varu vodu a rozpustíme v ní bujón. Pak v ní připravíme jáhly – řídíme se návodem na obalu.
Mezitím si připravíme zeleninu. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Okurku umyjeme (nemusíme loupat) a nakrájíme na malé kostičky. Z granátového jablka vydlabeme pomocí lžíce jadérka.
Připravíme si dresink – smícháme jogurt, majonézu, ocet, olivový olej a trošku vody. Dochutíme bazalkou. Osolíme a opepříme.
Uvařené jáhly načechráme vidličkou a necháme trochu vychladnout. Poté smícháme s připravenou zeleninou, jadérky granátového jablka a smícháme s dresinkem. Ozdobíme lněnými semínky.
Salát servírujeme, nebo ho přendáme do sklenic, které uzavřeme a vezmeme s sebou, ať už jdeme do práce, či na výlet.
Recepty na každý den
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář