Jahodová bublanina s broskvemi

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
10 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bublanina je velmi jednoduchá a vláčná buchta, kterou zvládne každý. Na tento dezert se hodí jakékoliv ovoce např. jahody, broskve, třešně, višně aj.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 120 ml mléka
  • 60 ml oleje
  • 200 g jahod
  • 3 broskve
  • tuk na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

Příprava

Kulatou formu na koláč o průměru cca 28 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Vejce, cukr a vanilkový cukr dáme do misky a šleháme mixérem do husté pěny. Poté zlehka stěrkou vmícháme mouku a prášek do pečiva. Následně přidáme olej a mléko a mícháme, až nám vznikne krásné, hladké těsto.

Těsto nalijeme do připravené formy. Poklademe jahody a plátky broskví a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 35 min na 180°C. Propečenost zkontrolujeme špejlí.

Vychladlou bublaninu pocukrujeme a podáváme.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept