Jahodová bublanina s broskvemi

Autor: Matapece HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
10 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bublanina je velmi jednoduchá a vláčná buchta, kterou zvládne každý. Na tento dezert se hodí jakékoliv ovoce např. jahody, broskve, třešně, višně aj. Jahodová bublanina je letní klasika, která často zmizí ještě teplá. Tento recept přidává k jahodám také broskve, díky kterým je bublanina krásně svěží a plná chuti.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 120 ml mléka
  • 60 ml oleje
  • 200 g jahod
  • 3 broskve
  • tuk na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

Příprava

Kulatou formu na koláč o průměru cca 28 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Případně ji můžeme vyložit pečicím papárem.

Vejce, cukr a vanilkový cukr dáme do misky a šleháme mixérem do husté pěny. Poté zlehka stěrkou vmícháme mouku a prášek do pečiva. Následně přidáme olej a mléko a mícháme, až nám vznikne krásné, hladké těsto.

Těsto nalijeme do připravené formy. Poklademe jahody a plátky broskví a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 35 min na 180°C. Propečenost zkontrolujeme špejlí.

Vychladlou bublaninu pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Tip na závěr : Jak udělat, aby jahody v bublanině nepropadávaly? Obalte je v hrubé mouce. Jahodová bublanina chutná nejlépe se zralými jahodami – můžete na ní použít i ty, které už mají to nejlepší za sebou a nebyly by ideální pro konzumaci za čerstva.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept