Svěží jahodová bublanina

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ideální v jahodové sezóně

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 400 ml mléka
  • 120 g změklého másla
  • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • Špetka soli
  • 1 pytlík kypřícího prášku do pečiva
  • 500 g čerstvých jahod
  • 220 g cukru moučka

Příprava

Smícháme rozměklé máslo, cukr a žloutky a vyšleháme do světlé nadýchané pěny.

Přilijeme mléko a polovinu prosátou mouku spolu s kypřicím práškem.

Vyšleháme bílky se špetkou soli. Sníh poté opatrně vmícháme do těsta.

Do plechu vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou nalijeme půlku těsta. Na to položíme polovinu jahod. Nalijeme zbytek těsta a poklademe zbytkem jahod.

Na 180 stupňů pečeme cca 45 minut. Po vychladnutí posypeme moučkový cukrem.

Tip na závěr : Když jahody obalíme v hrubé mouce, nebudou propadávat skrz těsto.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept