Jahodový dort

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Stredné Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jahodový dort, nebo jahodové řezy – záleží, jakou máte formu:)

Ingredience

  • 4 vejce
  • 8 PL vlažné vody
  • 200g cukr krupice
  • 3 PL oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prdopeč
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z citronu

Příprava

Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme na vymazaný a vysypaný plech (nebo do dortové formy) a pečeme při 190 stupních asi 40 minut.

Ingredience Náplň

  • 250ml vysokoprocentní smetana
  • 2 zakysané smetany
  • vanilkový cukr
  • cukr moučka dle chuti

Příprava Náplň

Vyšleháme šlehačku, přidáme zakysané smetany s vanilkovým a moučkovým cukrem. Naneseme na vychladlý korpus a dáme do lednice.

Ingredience Želatina

  • 500g čersvých jahod
  • 250ml želatiny (používám Želé na dorty od Dr. Otkera červené)

Příprava Želatina

Šlehačkovou vrstvu poklademe ovocem, zalijeme želatinou připravenou dle návodu a dáme do lednice ztuhnout.

Tip na závěr : Ovoce lze libovolně zaměnit dle sezóny a chuti. Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept