Jahodový dort

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
12 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jahodový dort z piškotového těsta s krupicí a lahodného krému ze šlehačky a zakysané smetany. Navrch pak spoousta jahod... To je prostě úžasný dezert, který se rozplývá na jazyku. Pokud nemáte dortovou formu, nevadí. Tento dort můžete připravit klidně i na plechu a budete mít jahodové řezy. Tato sladká dobrůtka je perfektní pro teplé letní dny.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 8 PL vlažné vody
  • 200g cukr krupice
  • 3 PL oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prdopeč
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z citronu

Příprava

Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme na vymazaný a vysypaný plech (nebo do dortové formy) a pečeme při 190 stupních asi 40 minut.

Ingredience Náplň

  • 250ml vysokoprocentní smetana
  • 2 zakysané smetany
  • vanilkový cukr
  • cukr moučka dle chuti

Příprava Náplň

Vyšleháme šlehačku, přidáme zakysané smetany s vanilkovým a moučkovým cukrem. Naneseme na vychladlý korpus a dáme do lednice.

Ingredience Želatina

  • 500g čerstvých jahod
  • 250ml želatiny (používám Želé na dorty od Dr. Otkera červené)

Příprava Želatina

Šlehačkovou vrstvu poklademe ovocem, zalijeme želatinou připravenou dle návodu a dáme do lednice ztuhnout.

Tip na závěr : Tento jahodový dort je z čerstvých jahod, to ale neznamená, že nemůžete použít i jiné ovoce. Řiďte se sezónou a volte to ovoce, které bude zrovna k mání čerstvé. Dort je moc dobrý také s malinami, borůvkami, meruňkami, broskvemi nebo třeba rybízem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept