Příprava
Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme na vymazaný a vysypaný plech (nebo do dortové formy) a pečeme při 190 stupních asi 40 minut.
Jahodový dort z piškotového těsta s krupicí a lahodného krému ze šlehačky a zakysané smetany. Navrch pak spoousta jahod... To je prostě úžasný dezert, který se rozplývá na jazyku. Pokud nemáte dortovou formu, nevadí. Tento dort můžete připravit klidně i na plechu a budete mít jahodové řezy. Tato sladká dobrůtka je perfektní pro teplé letní dny.
Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme na vymazaný a vysypaný plech (nebo do dortové formy) a pečeme při 190 stupních asi 40 minut.
Vyšleháme šlehačku, přidáme zakysané smetany s vanilkovým a moučkovým cukrem. Naneseme na vychladlý korpus a dáme do lednice.
Šlehačkovou vrstvu poklademe ovocem, zalijeme želatinou připravenou dle návodu a dáme do lednice ztuhnout.
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář