Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento jahodový koláč s drobenkou je snadný na přípravu a přitom skvělý na chuť. Podle množství cukru si sami určete, chcete-li koláč spíš sladký, nebo spíš přirozeně nakyslý od ovoce. Kromě čerstvých jahod můžete použít i jiné ovoce – skvělé jsou meruňky, švestky, borůvky nebo taky maliny.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 pytlíček prášku do pečiva
  • 300-500 g čerstvých jahod

Příprava

Mouku, cukr, mléko, olej, vejce a prášek do pečiva smícháme v hladké tekuté těsto. Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.

Jahody očistíme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky nebo na čtvrtinky. Ty pak vyskládáme na těsto.

Jahodový koláč posypeme drobenkou a pečeme na 180 stupňů cca 30 min, než začnou zlátnout okraje.

Ingredience Drobenka

  • 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 2-3 lžíce studeného másla

Příprava Drobenka

Všechny ingredience dáme do mísy a rukou vypracujeme drobenku.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept