Jahodový vacherin

Autor: Lenka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 160 minut Doba přípravy
Náročné Obtížnost
4 Počet porcí

Jahodový zmrzlinový dezert s bílkovými pusinkami určitě udělá velký dojem.

Ingredience

  • 100 g bílků
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g moučkového cukru

Příprava

Zahřejte vaječné bílky a krupicový cukr na 50 °C. Nechte zchladit, poté přimíchejte špachtlí moučkový cukr. Pomocí zdobičky vytvořte vrcholky na plech. Poté pečte 2 hodiny na 60 °C.

Ingredience Sušenky

  • 200 g mouky
  • 150 g poloslaného másla
  • 75 g cukru krupice
  • 5 g vanilkového extraktu
  • 1 žloutek

Příprava Sušenky

Smíchejte mouku s máslem a cukrem. Poté přidejte žloutek a vanilkový extrakt a vytvořte jednolitou směs. Rozprostřete na tenkou vrstvu, vykrájejte kolečka a pečte 12 minut na 170 °C.

Ingredience Vanilkový Chantilly krém

  • 150 g smetana na vaření
  • 150 g mascarpone
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk

Příprava Vanilkový Chantilly krém

Smíchejte všechny ingredience dohromady, naplňte zdobičku a nechte odpočívat na chladném místě.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept