Příprava
V osolené vodě uvařte brambory ve slupce. Nechte vychladnout.
Chřest omyjte, zbavte spodních dřevnatých částí a nakrájejte na cca 3 až 5 cm velké kousky. Poté jej zlehka polijte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte grilovat do trouby na 180 stupňů, dokud nebude mít místy zlatavou barvu.
Hráškové lusky omyjte a podélně nakrájejte na poloviny či třetiny. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Pažitku nasekejte najemno.
Majonézu smíchejte se lžičkou hořčice, lžící vinného octa, ¾ nasekané pažitky. Dochuťte solí a pepřem.
Brambory dle velikosti nakrájejte na poloviny či čtvrtiny, ve velké míse je smíchejte se zbylou zeleninou (trochu hrášku, ředkviček a chřestu si ponechte stranou) a přidejte pažitkovou majonézu. Důkladně promíchejte, aby jí byly rovnoměrně pokryty veškeré ingredience.
Hotový salát můžete ozdobit zbylou zeleninou a nasekanou pažitkou, dle libosti můžete také salát dochutit solí a pepřem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář