Jarní bramborový salát s chřestem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Jakmile je chřestová sezona, využijte toho a vykouzlete tento skvělý salát s bramborami, chřestem, ředkvičkami a cukrovým hráškem. Korunu mu dodá báječný majonézový dresink, který pěkně propojí všechny chutě.

Ingredience

  • 500g malých raných brambor (např. typu grenailles)
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 1 svazek ředkviček
  • 200g cukrových hráškových lusků
  • 6 lžic majonézy Hellmann's
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 svazek pažitky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Příprava

V osolené vodě uvařte brambory ve slupce. Nechte vychladnout.

Chřest omyjte, zbavte spodních dřevnatých částí a nakrájejte na cca 3 až 5 cm velké kousky. Poté jej zlehka polijte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte grilovat do trouby na 180 stupňů, dokud nebude mít místy zlatavou barvu.

Hráškové lusky omyjte a podélně nakrájejte na poloviny či třetiny. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Pažitku nasekejte najemno.

Majonézu smíchejte se lžičkou hořčice, lžící vinného octa, ¾ nasekané pažitky. Dochuťte solí a pepřem.

Brambory dle velikosti nakrájejte na poloviny či čtvrtiny, ve velké míse je smíchejte se zbylou zeleninou (trochu hrášku, ředkviček a chřestu si ponechte stranou) a přidejte pažitkovou majonézu. Důkladně promíchejte, aby jí byly rovnoměrně pokryty veškeré ingredience.

Hotový salát můžete ozdobit zbylou zeleninou a nasekanou pažitkou, dle libosti můžete také salát dochutit solí a pepřem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept