Příprava
Jako první dejte vařit vejce natvrdo a po uvaření je nechte vychladnout. Poté si připravte křupavé mandle s dýňovými semínky. Na pánvi rozpusťte máslo, zatímco se rozpouští, nasekejte si mandle na menší kousky.
Nasekané mandle s dýňovými semínky přidejte spolu se slunečnicovými semínky na pánev. Přidejte med, 3 špetky soli a míchejte, dokud se med zcela nerozpustí. Lehce stáhněte teplotu a míchejte směs tak dlouho, dokud nezačne vytvářet lepivé shluky. Že je směs hotová poznáte podle pánve. Bude vypadat suše. Po celou dobu nezapomeňte hlídat i vejce. Po 12 minutách by měla být zcela uvařená.
Hotovou směs s mandlemi nechte vychladnout na pečícím papíru, mezitím si připravte základ salátu, tedy ochucenou majonézu: k 6 lžicím majonézy přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a petrželku, prolisovaný česnek a dijonskou hořčici. Směs důkladně promíchejte.
Salát a hrášek důkladně omyjte, poté listy salátu nakrájejte na menší kousky. Ty pak smíchejte s polovinou hrášku a polovinou ochucené majonézy. Důkladně promíchejte tak, aby majonéza pokryla veškerou zeleninu.
Poskládejte si celý salát: vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, fetu nadrolte na menší kousky. Na ozdobu přidejte i zbývající polovinu hrášku a křupavou oříškovou směs. Dle libosti hojně dochuťte zbývající majonézou. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář