Jarní rýže s cuketovo-avokádovým krémem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tento recept vám ukáže, jak si připravit jednoduché „rizoto“ a k tomu svěží zelený krém z cuket, avokáda a bazalky. Jde vlastně o takovou obdobu pesta. To klidně vyzkoušejte i na těstoviny – i s nimi bude chutnat báječně.

Ingredience

  • 200 g kulatozrnné rýže
  • ½ hrnku mraženého hrášku
  • 2 mrkve
  • Olivový olej

Příprava

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

Hrášek prolijeme v cedníku vroucí vodou a pak ho opečeme na oleji spolu s kostičkami mrkve.

Rýži smícháme se zeleninou, osolíme a opepříme. Podáváme s cuketovo-avokádovým krémem.

Ingredience Cuketovo-avokádový krém

  • 3 cukety
  • 1/2 avokáda
  • 1/2 limetky (šťáva a nastrouhaná kůra)
  • Černý pepř
  • 10 lístků bazalky
  • 5 listů špenátu (F50F)
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1g soli

Příprava Cuketovo-avokádový krém

Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Avokádo oloupeme a odstraníme pecku, poté nakrájíme na malé kostičky.

Cuketu, avokádo, limetkovou šťávu, extra panenský olivový olej, bazalku a špenátové listy rozmixujeme v mixéru s trochou vody a solí. Zkontrolujeme konzistenci – krém nesmí být moc hustý. A přidáme nastrouhanou kůru z limetky a černý pepř.

Tip na závěr : Do krému můžete na zjemnění přidat lžičku majonézy Hellmann's Vegan.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept