Příprava
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Hrášek prolijeme v cedníku vroucí vodou a pak ho opečeme na oleji spolu s kostičkami mrkve.
Rýži smícháme se zeleninou, osolíme a opepříme. Podáváme s cuketovo-avokádovým krémem.
Tento recept vám ukáže, jak si připravit jednoduché „rizoto“ a k tomu svěží zelený krém z cuket, avokáda a bazalky. Jde vlastně o takovou obdobu pesta. To klidně vyzkoušejte i na těstoviny – i s nimi bude chutnat báječně.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Hrášek prolijeme v cedníku vroucí vodou a pak ho opečeme na oleji spolu s kostičkami mrkve.
Rýži smícháme se zeleninou, osolíme a opepříme. Podáváme s cuketovo-avokádovým krémem.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Avokádo oloupeme a odstraníme pecku, poté nakrájíme na malé kostičky.
Cuketu, avokádo, limetkovou šťávu, extra panenský olivový olej, bazalku a špenátové listy rozmixujeme v mixéru s trochou vody a solí. Zkontrolujeme konzistenci – krém nesmí být moc hustý. A přidáme nastrouhanou kůru z limetky a černý pepř.
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář