Játra na cibulce ze 4 surovin

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výživná klasika, která je rychle hotová a nejlépe chutná s rýží – to jsou játra na cibulce. Tohle jídlo je velmi jednoduché na přípravu a moc dobré. To dokazuje i fakt, že játra jsou mezi vnitřnostmi asi nejoblíbenější a jedí je i děti – na rozdíl třeba od plíček, drštěk a dalších lahůdek pro fajnšmekry.

Ingredience

  • 600 g jater (vepřových, telecích,..)
  • 1 cibule
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 400 ml vývaru
  • Sůl, pepř

Příprava

Játra důkladně omyjeme a odblaníme a poté si je nakrájíme na nudličky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Na pánvi si rozehřejeme tuk a na něm opečeme cibulku až zesklovatí. Přidáme kmín a necháme ho rozvonit.

Přidáme na pánev játra a asi 5 minut opékáme. Potom vše zalijeme vývarem a necháme dusit cca 15 minut. Nenecháme je dusit déle, byla by příliš tvrdá.

Osolíme a opepříme dle chuti a případně zahustíme.

Tip na závěr : Játra jsou považovaná za skvělý zdroj vitaminů A, D a všech vitaminů skupiny B. Zejména vitamin B12, který nejčastěji chybí lidem na částečně nebo úplně rostlinné stravě. Vitamin B12 je důležitý pro tvorbu červených krvinek a předchází chudokrevnosti. A játra ho obsahují spoustu, tak si je čas od času dejte játra na cibulce a dopřejte si dávku béčka.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept