Játra s kari a jablky

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Játra netradičně.

Ingredience

  • 500g kuřecích jater
  • 2 cibule
  • 4 ČL kari koření (dle chuti)
  • 3 jablka
  • 2 PL másla
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • mletý kmín
  • 6 PL bílého vína (popř. vody)

Příprava

V hluboké pánvi na mírném plameni roztopíme máslo na kterém necháme zesklovatět cibulu nakrájenou nadrobno. Následně přidáme očištěná, pokrájená, osolená a opepřená játra. Ochutíme majoránkou a kmínem.

Když jsou játra hotová, vyjmeme je z pánve a do výpeku dáme na kostičky pokrájená jablka. Ochutíme kari kořením, solí a pepřem. Zalijeme vínem, popř. dolijeme vodou, tak aby byla jablka ponořená a podusíme do měkka.

Na závěr přidáme do pánve prohřát játra, vše smícháme.

Podáváme s rýží.

Tip na závěr : Dobrou chuť!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept