Jednoduché domácí kimchi

Autor: Martik1278543 HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
2 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Vyzkoušejte jednoduchý recept na domácí kimchi - korejský salát plný vitamínů. V lednici po fermentaci vydrží i několik měsíců.

Ingredience

  • 1/2 čínského bílého zelí
  • 1 mrkev
  • 1/2 cibule
  • 2,5 lžic mořské soli
  • 1 lžíce chilli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička mleté červené papriky

Příprava

Čínské zelí nakrájejte na cca 2 cm velke čtverečky. Pořádně opláchněte a hodně osolte ve větší míse. Nechejte odležet alespoň 2 hodiny a každou půl hodinu pořádně promíchejte. Zelí díky soli změkne a pustí šťávu.

Po odležení zelí pořádně propláchněte vodou, do mísy přidejte nastrouhanou mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka.

Připravte si zálivku smícháním všech ingrediencí: mořské soli, chilli, nastrouhaného zázvoru, medu, papriky a sojové omáčky.

Zeleninu smíchejte se zálivkou a dejte do zavařovací sklenice. Nesmí být uplně plná, ale je třeba nechat alespoň 2 cm po okraj.

Nechejte uzavřenou sklenici 1-3 dny v pokojové teplotě, kdy se spustí fermentace. Poté kimchi uchovávejte v lednici.

Tip na závěr : Podávejte se sezamovými semínky.

Diskuse k receptu (1)

Nový komentář
harry 26.09.2022

super

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept