Příprava
Čínské zelí nakrájejte na cca 2 cm velke čtverečky. Pořádně opláchněte a hodně osolte ve větší míse. Nechejte odležet alespoň 2 hodiny a každou půl hodinu pořádně promíchejte. Zelí díky soli změkne a pustí šťávu.
Po odležení zelí pořádně propláchněte vodou, do mísy přidejte nastrouhanou mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka.
Připravte si zálivku smícháním všech ingrediencí: mořské soli, chilli, nastrouhaného zázvoru, medu, papriky a sojové omáčky.
Zeleninu smíchejte se zálivkou a dejte do zavařovací sklenice. Nesmí být uplně plná, ale je třeba nechat alespoň 2 cm po okraj.
Nechejte uzavřenou sklenici 1-3 dny v pokojové teplotě, kdy se spustí fermentace. Poté kimchi uchovávejte v lednici.
Diskuse k receptu (1)
Nový komentář