Jednoduché hraběnčiny řezy z jablek

Autor: Maky Kucharova HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
1 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Sezóna jablek je v plném proudu, tak přivítejte podzim receptem na tento jablečný koláč. Hraběnčiny řezy jsou parádní tečka za nedělním obědem.

Ingredience

  • 400g polohrubé mouky
  • 200g cukru krupice
  • 1 Hera
  • 4 vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
  • 1/2 prdopeč
  • 4-6 jablek (dle velikosti)
  • 1 vanilkový cukr
  • skořice

Příprava

Z mouky, cukru, Hery, prášku do pečiva a 4 žloutků vypracujeme ručně těsto.

Dvě třetiny těsta rozvalíme na tenký plát, který za pomoci válečku opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Zbylou třetinu uložíme nejlépe do mrazničky.

Na rozválené těsto rozsypeme strouhaná jablka (lepší zbavit šťávy vymačkáním v ruce), skořici a vanilkový cukr, a pokryjeme tuhým sněhem ze 4 bílků a lžičky cukru (cukr dávat až je sníh vyšlehaný, jinak bude řídký).

Nakonec navrch nastrouháme zbylou třetinu těsta.

Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova cca 40 minut.

Tip na závěr : Možno jablka doplnit ještě o posypku ořechy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept