Jednoduché kari s cizrnou a kokosovým mlékem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Cizrna, pasírovaná rajčata a kokosové mléko jsou tři hlavní ingredience tohoto báječného pokrmu. Vegetariánské kari máte rychle hotové a pálivost si můžete upravit dle sebe – klidně nemusí pálit vůbec a bude se tak hodit i pro děti. Výhoda tohoto kari je, že na něj nepotřebujete žádné speciální ingredience a je za chvilku hotové.

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny
  • 1 plechovka (400 ml) pasírovaných rajčat
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce kari
  • 1 vanička bujonu
  • Čerstvý koriandr
  • 1 limetka
  • Přepuštěné máslo

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a opečeme cibulku, dokud není sklovatá. Pak přidáme kari a česnek a krátce zarestujeme.

Směs zalijeme pasírovanými rajčaty, scezenou cizrnou a kokosovým mlékem.

Prohřejeme a rozpustíme v omáčce bujon. Následně kari dochutíme solí (případně rybí nebo sojovou omáčkou). Pokud chceme dokyselit, piužijeme limetkovou šťávu – okud dosladit, přidáme trochu cukru.

Cizrnové kari servírujeme s nasekaným koriandrem, klínkem limetky a ideálně s jasmínovou rýží. Pokud nemáme rýžovar, doporučujeme ji krátce povařit v dvojnásobném množství vody a pak nechat pod pokličkou dvacet minut dojít v troubě, kterou jsme si předehřáli na 190 stupňů a následně vypli.

Tip na závěr : Pokud nám jako bílkovina nestačí cizrna, můžeme přidat na kostičky nakrájené tofu. Kromě rýže k tomuto kari s kokosovým mlékemd obře chutná i například pita chléb, nebo rýžové nudle.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept