Jednoduchý fazolový guláš

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pokud hledáte syté a chutné jídlo, které zasytí celou rodinu, pak je fazolový guláš tou správnou volbou. Tento fazolový guláš recept je jednoduchý, plný chuti a díky zelenině i výživný. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník, proto se právem řadí mezi nejoblíbenější klasiky české kuchyně. Uvařte si doma jednoduchý fazolový guláš, který se skvěle hodí jak k pečivu, tak k rýži či bramborám.

Ingredience

  • 250 g suchých fazolí (nebo 2 konzervy sterilovaných)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 2 PL oleje
  • 1 PL mleté sladké papriky
  • ½ ČL uzené papriky (volitelné)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 l zeleninového vývaru z Knor Zeleninového bujónu
  • 1 bobkový list
  • majoránka podle chuti
  • sůl, pepř
  • čerstvá petržel na ozdobu

Příprava

Pokud používáte suché fazole, namočte je přes noc do studené vody a druhý den uvařte doměkka. Pokud použijete fazole z konzervy, stačí je jen propláchnout.

Na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte.

Vmíchejte sladkou papriku, případně i uzenou, a hned přidejte rajčatový protlak, aby se koření nepřipálilo.

Přidejte na kostičky nakrájené brambory, mrkev a papriku. Vše zalijte horkým zeleninovým vývarem z Knorr Zeleninového bujónu.

Vhoďte bobkový list, uvařené nebo konzervované fazole a nechte guláš vařit 20–25 minut, dokud zelenina nezměkne a chutě se nepropojí.

Na závěr dochuťte solí, pepřem a sušenou majoránkou.
Podávejte horké, posypané čerstvou petrželí, nejlépe s čerstvým chlebem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept