Příprava
Pokud používáte suché fazole, namočte je přes noc do studené vody a druhý den uvařte doměkka. Pokud použijete fazole z konzervy, stačí je jen propláchnout.
Na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte česnek a krátce orestujte.
Vmíchejte sladkou papriku, případně i uzenou, a hned přidejte rajčatový protlak, aby se koření nepřipálilo.
Přidejte na kostičky nakrájené brambory, mrkev a papriku. Vše zalijte horkým zeleninovým vývarem z Knorr Zeleninového bujónu.
Vhoďte bobkový list, uvařené nebo konzervované fazole a nechte guláš vařit 20–25 minut, dokud zelenina nezměkne a chutě se nepropojí.
Na závěr dochuťte solí, pepřem a sušenou majoránkou.
Podávejte horké, posypané čerstvou petrželí, nejlépe s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář