Jednoduchý tatarák z hovězího masa

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tatarák neboli tatarský biftek je oblíbený recept, byť se hovězí maso tepelně neupravuje, což může někoho odrazovat. Ale jeho chuť je tak úžasná, že mu to skoro každý promine! Vyzkoušejte tuto minimalistickou verzi, která dává vyniknout chuti masa.

Ingredience

  • 200 g hovězího (svíčkové nebo zadního)
  • 2 žloutky ze šťastných (nebo bio) vajíček
  • Pepř
  • Šalotka
  • Kmín
  • Paprika sladká
  • Sůl
  • Olivový olej

Příprava

Hovězího masa zbavíme případných blan a umeleme dohladka. Poslouží nám mlýnek na maso, maso ale můžeme také „škrábat“ nožem nebo opravdu hodně důkladně nožem nasekat.

Maso smícháme se žloutky, nasekanou šalotkou a kořením. Osolíme a přidáme trošku olivového oleje.

Ochutnáme a tatarák dochutíme podle sebe.

Tip na závěr : Podáváme s topinkami – nasucho, nebo osmaženými na másle či sádle. Nejlepší je před podáváním ještě potřít stroužkem česneku!

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept