Jehněčí pilau

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vyzkoušejte orientální chuť jehněčího v tureckém receptu na pilau.

Ingredience

  • 500 g jehněčího masa
  • 100 g piniových ořechů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 chilli paprička
  • 2 kusy skořice celé
  • 300 g rýže basmati
  • 12 sušených meruněk
  • 1 lžíce Knorr Oregáno z Turecka
  • 1 lžíce koření Knorr Kmín mletý
  • Hrst nasekané čerstvé máty

Příprava

Rýži uvaříme dle návodu.

Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na kostky nakrájené maso.

Přidáme cibuli nakrájenou na proužky, nasekanou chilli papričku a skořici.

Smažíme dokud cibule nezezlátne.

Tip na závěr : Do pokrmu můžeme přidat zelené a černé olivy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept