Jemné a nadýchané lívance z podmáslí

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zdravější a rychlejší varianta, jak lze obměnit v jídelníčku klasické kynuté lívance za použití podmáslí a pohankové mouky. S tvarohem a ovocem poslouží tyto lívance i jako zdravý oběd nebo večeře!

Ingredience

  • podmáslí
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • Špetka soli
  • Knorr Skořice z Vietnamu
  • Kůra z citrónu
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • Vanilka dle chuti
  • 80 g pohankové mouky
  • 60 g rýžové mouky
  • Kokosový olej na smažení

Příprava

Smícháme zvlášť suché a mokré ingredience. Poté mokrou směs krátce zašleháme do suché, necháme 5 minut odstát.

Na střední plamen si rozpálíme pánev s trochou kokosového oleje, tvoříme lívance, opékáme z obou stran do zlatova.

Po upečení můžeme lívance z podmáslí servírovat.

Tip na závěr : Podávejte s ovocem. Skvěle chutnají jak se sladkým ovocem (například mango) tak i s kyselým (granátové jablko).

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept