Jemně pikantní francouzský rajčatový koláč

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Nevíte, co na večeři? Zkuste tento jednoduchý a rychlý recept na francouzský rajčatový koláč. Příprava zabere chvilku a pak už jen necháte troubu udělat většinu práce. Za recept děkujeme neziskové organizaci Zachraň jídlo.

Ingredience

  • 300 g listového těsta
  • 5 rajčat
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř

Příprava

Rajčata nakrájíme na tlustší plátky, prosolíme a necháme hodinu odležet, aby pustila část šťávy.

Dortovou formu vymažeme nebo vyložíme pečicím papírem. Rozválíme listové těsto, natlačíme jej na dno formy a propícháme vidličkou.

Těsto pak potřeme hořčicí, posypeme strouhankou a poklademe plátky rajčat. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

Koláč dáme péct na 35 minut na 220 stupňů. Ozdobíme bazalkou a servírujeme. Koláč chutný váborně zatepla i zastudena.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept