Jemný bramborový salát s dýní a špenátem

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 70 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Netradiční bramborový salát připravíme spolu s dýní a špenátem. Delikátní chuť dosáhneme přidáním česneku a citronové šťávy.

Ingredience

  • 600 g salátových brambor
  • 150 g dýně
  • 4 lžíce majonézy Hellmann's Originál
  • Šťáva z půlky citrónu
  • 200 g listového špenátu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Hrst sekaných pekanových nebo vlašských ořechů
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava

Dýni vydlabeme a dužinu nakrájíme na kostky. Troubu nahřejeme na 180 °C, vložíme dužinu dýně do trouby a pečeme doměkka.

Cibuli nakrájíme na nudličky a necháme zesklovatět na pánvi s trochou oleje. Poté přidáme nasekaný česnek a listy špenátu. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Směs restujeme tak dlouho, až se odpaří veškerá tekutina.

Brambory uvaříme a nakrájíme na hranolky. Přidáme je ke špenátu a necháme prohřát. Smícháme s upečenou dýni, ochutíme majonézou a citronovou šťávou. Hotový salát lehce promícháme a servírujeme ještě teplý. Můžeme ozdobit nasekanými ořechy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept