Jihočeská kulajda bez smetany

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výživná polévka v odlehčené verzi, která s chlebem poslouží i jako vydatný oběd.

Ingredience

  • 1 litr vody nebo vývaru
  • 5 středních brambor
  • 1 velká hrst čerstvých nebo sušených hub
  • 3 lžíce mouky
  • 1 lžíce másla
  • Olej
  • Ocet
  • Cukr
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Kmín
  • Sůl, pepř
  • Čerstvý kopr

Příprava

V hrnci rozehřejeme máslo a zaprášíme moukou. Stále mícháme, než se nám mouka rozpustí a jíška se rozvoní.

Do jíšky přilijeme horký vývar nebo vodu a šleháme metličkou.

Přidáme nakrájené brambory, houby, kmín, bobkový list a nové koření. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Cca 15 minut.

Poté vyndáme bobkový list a nové koření, osolíme a opepříme podle chuti. Dochutíme octem a cukrem. Každý má rád kulajdu jinak, někdo víc sladkou, někdo víc kyselou.

Nakonec přidáme čerstvý kopr.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept