Jižanský coleslaw

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zapomeňte na nudné, rozmočené saláty! Tento coleslaw recept představuje moderní, odlehčenou a neuvěřitelně svěží verzi americké klasiky. Místo tradiční mrkve a zelí jsme přidali šťavnaté jablko, křupavé stonky brokolice a anýzově nasládlý fenykl. Výsledkem je křupavá příloha, která rozzáří každou grilovačku a stane se hvězdou stolu. Perfektně se hodí jako příloha k barbecue nebo jako jednoduchý salát k pečenému masu.

Ingredience

  • 2 oloupaná jablka
  • 2 stonky brokolice
  • 2 cibulky fenyklu 
  • 1/4 červeného zelí 
  • 1/4 bílého zelí
  • 5 lžic Majonézy Hellmann’s Salátová
  • Trochu citrónové šťávy
  • Sůl a pepř k dochucení

Příprava

Zelí nakrájejte na co nejtenčí nudličky. Fenykl a jablko nakrájejte na stejné, tenké proužky. Stonek brokolice oloupejte (vnější slupka bývá tuhá) a také nakrájejte na nudličky.

Všechnu připravenou zeleninu a jablko vložte do velké mísy.

V menší misce smíchejte majonézu s citronovou šťávou, solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla hladká a krémová zálivka.

Zálivku přidejte k nakrájené zelenině a jemně, ale důkladně promíchejte. Dbejte na to, aby se zálivka dostala na každý kousek.

Salát podávejte ihned, dokud je zelenina maximálně křupavá. Pro lepší chuť a spojení chutí ho můžete nechat 15-20 minut odležet v lednici.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept